eLVáLT aPuKa

eLVáLT aPuKa

Van-e rosszabb a csonka családnál? Naná! Ha az egyik szülő a másik és a gyerek ellen dolgozik.

Friss topikok

  • whale: Történt valami azóta? (2015.01.27. 13:15) most találtam
  • whale: Akkor még sincs vége? Jutottál azóta valamire? Esetleg a gyerek már nálad van elhelyezve? (2014.08.21. 08:31) Gyámhivatal újra
  • whale: Várható volt. 10-ből 9-szer ez a vége. Sajnálom. (2013.11.06. 09:58) Teljes kudarc. Vége.
  • whale: Te mikor akarod befejezni az exed basztatását? Szánalmas, hogy ehhez eszközül a kölyködet használo... (2011.02.19. 19:16) Szülői értekezlet
  • O.: Érdekes kérdés: én a mai napig EL AKAROM HINNI, hogy létezik Mikulás és Jézuska is, aki az ajándék... (2008.12.10. 17:03) Télapó? Mikulás?

Linkblog

2007.10.05. 22:17 leha

Nem eszik

Amikor a ded még csak pépeset evett, vettünk egy gyümölcscentrifugát. Napjában 2-3-szor pepecseltem a répákkal, narancsokkal, miegyébbel. Ette rendesen. A végén már azért kellett visszavenni a tempóból, mert a Béta-karotintól már a pelusba is erős narancssárga cucc érkezett. Másfél évesen még gömbölyű volt a talpa, hogy kapaszkodnia kellett, ha megállt, de két pofára tömte magába a szőlőt a tőkéről, hogy fülig mustos volt a pofája ...

Aztán valahol, valamikor (amikor már nem éltem velük), valami megváltozott. Zöldséget, gyümölcsöt nem eszik. Náluk otthon úgy van kitéve kis tálkákba a cukor, csoki, gumicukor, mint 110 éves öreglányoknál a horgolt csipketerítő.

Oviban, bölcsiben nem eszik. Ha kérdezem, hogy "És mi volt ma az oviban?" jön a standard válasz (függetlenül a valóságtól): "Megint főzelék volt"

Ugyebár itt rögtön kettéválik a dolog:

1. Alig eszik meg valamit. Ez ugye nem jó, de hát most verjem magam a földhöz? Én pont ilyen finnyás kis köcsög voltam kiskoromban. Persze mennyire jó lenne, ha sok zöldséget, gyümölcsöt enne, meg ilyenek, de nem fogyott le, egészséges, ilyesmi. Úgyhogy ez marad a "szülők mindent túldramatizálnak" kategóriában.

2. Otthon édességgel tömi az anyja (ez nyilván túlzás tőlem). Néha a leggagyibb oktatófilmekben szereplő rosszpélda-kisfiú stílusában kérdezi, hogy "Apa, veszel nekem édességet?" Érted? Nem csokit, mert úgy megkívántam, vagy fagyit, mert gusztusom támadt rá, hanem mindegy, csak édesség legyen, hogy a fogam kirohadhasson a számból, elhízhassak és én lehessek az élő rizikófaktor. Eszem megáll. Én meg rendszeresen el kell, hogy utasítsam, és ez nekem szar.

Na, nem így az anyja. Megtörtént, hogy mikor hazavittem, azzal fogadta, hogy "Hoztam neked pez cukrot". Érted? Nem az volt, hogy a gyerek nyítt az édességért és a hisztit nem bírva, vagy "ha rendesen megetted a vacsorát", vagy ilyesmi, hanem durr bele a pacekba: ihol neked édesség.

Ha a srác a fogait is tőlem örökölte, akkor komoly összeget fogunk a fogtechnikusnál hagyni, attól félek.

Lehet ettől cukorbetegnek lenni?

3 komment

Címkék: édesség


A bejegyzés trackback címe:

https://elvaltapuka.blog.hu/api/trackback/id/tr6187587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sp 2007.10.06. 21:55:21

Cukorbetegnek nem, de sokkal károsabbak a hatások hosszútávon. (hízás, rossz étrend) Lassan, de le kéne szoktatni a gyerkőcöt erről és az anyját is. A fogak még tejfogak, szal addig van időd átnevelni.

leha 2007.10.07. 09:30:18

Ha jól tudom, a kóros elhízás rizikófaktor a cukorbetegség tekintetében ... de ez mindegy, mert ahogy most állunk, elhízni nem fog : )
Viszont a fogak. Hiába tejfog, azok nem egyszerre cserélődnek. Ha pedig a szája már tele van odvas fekete gubicsokkal, akkor azok meg fogják fertőzni a frissen kikelt maradandó fogakat is. Asszem.

sp 2007.10.08. 00:04:55

"Hiába tejfog, azok nem egyszerre cserélődnek. Ha pedig a szája már tele van odvas fekete gubicsokkal, akkor azok meg fogják fertőzni a frissen kikelt maradandó fogakat is. Asszem."

Pedig de. Figyeld majd meg Te is. Az az 1-2 hónap alatt nem rohasztja meg a többi fogat. Addig van teendőd:)
Üdv
süti beállítások módosítása