eLVáLT aPuKa

eLVáLT aPuKa

Van-e rosszabb a csonka családnál? Naná! Ha az egyik szülő a másik és a gyerek ellen dolgozik.

Friss topikok

  • whale: Történt valami azóta? (2015.01.27. 13:15) most találtam
  • whale: Akkor még sincs vége? Jutottál azóta valamire? Esetleg a gyerek már nálad van elhelyezve? (2014.08.21. 08:31) Gyámhivatal újra
  • whale: Várható volt. 10-ből 9-szer ez a vége. Sajnálom. (2013.11.06. 09:58) Teljes kudarc. Vége.
  • whale: Te mikor akarod befejezni az exed basztatását? Szánalmas, hogy ehhez eszközül a kölyködet használo... (2011.02.19. 19:16) Szülői értekezlet
  • O.: Érdekes kérdés: én a mai napig EL AKAROM HINNI, hogy létezik Mikulás és Jézuska is, aki az ajándék... (2008.12.10. 17:03) Télapó? Mikulás?

Linkblog

2008.09.04. 13:47 leha

Anyukáddal nem beszéltél?

Érdekes. Minden alkalommal hanyat esem, amikor ilyesmivel találkozom, pedig nem az első és sajnos nem is az utolsó ...

Felhívtam a HP-t, hogy gyerekért ovibamenős időpontokat egyeztessünk. Megbeszéltük (2 mondat), majd mintegy félvállról megkérdezte: Ezekszerint nem beszéltél anyukáddal. - Nem, miért? - Neki már mondtam, hogy Bálint ovit vált ...

És itt álljunk meg eg döbbent pillanatra! Az én világnézetem szerint ezt a dolgot meg kellett volna vitatnia velem, nem pedig csak közölni. De még nem is velem közölte, hanem anyámmal. Miért akarja, hogy én komolyan vegyem őt, ha ő nem engem?

Az csak apróság, hogy a gyereket középső csoportba vették át, tehát az idei középső után jövőre még nagycsoportos lesz és nem iskolás... bár gondolom, most, hogy az ovi a lakás közelében van, rögtön nem lett égető az iskola :)

7 komment

Címkék: ovi


A bejegyzés trackback címe:

https://elvaltapuka.blog.hu/api/trackback/id/tr55648122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whale 2008.09.05. 08:43:35

"Az én világnézetem szerint ezt a dolgot meg kellett volna vitatnia velem, nem pedig csak közölni."

Az ő világnézete szerint pedig nem kellett volna félreqrnod, miután ráuntál.:) És mivel nála van a gyerek pöröghetsz fejen állva ezer évig, akkor is az lesz amit ő akar. Reménytelen eset vagy...:))

whale 2008.09.05. 09:01:58

Egyébként tényleg, anyukáddal nem beszéltél? Mondjuk mielőtt sikeresen elvetted feleségül gyereked annyát...:))

leha 2008.09.05. 19:22:24

Akkor mondom másképp: a Csjt szerint a gyermek életét nagyban befolyásoló dolgokban (az iskolaválasztás mindenképpen ilyen, de szerintem az ovi is) a két szülőnek közösen kell döntenie. Ilyenkor lehetne visszakérdezni, hogy És? Pereld be! de nem arról szól a dolog, hogy mit tehet, mit nem, mit szabad, mit nem, mert ha úgy érzem, hogy a törvényhez kell fordulnom, meg fogom tenni. Ez nem az az eset. Itt a gond a hozzáállásával van. És ha már világnézet, igen, itt arról kell szólniuk a dolgoknak, hogy milyen is az ő világnézete, emberekhez való viszonya, mik a tettei és kinek, miket mond. Ez a blog itt nem a homár, ahol majd vigaszt várok (bár ötletet mindig örömmel); ez az a blog, amit majd tíz év múlva elolvasok. Én nem szoktam észben tartani a sérelmeimet, de sajnos szükségem lesz rá, hogy dokumentáljam, mikor mi történt, mert pár év és a végén én leszek az elkövetője - a monda szerint - azoknak a dolgoknak, amiket ellenem követtek el.

Anyukámmal? Vele beszélek rendszeresen telefonon (hetente minimum, ha a gyerek ott van, akár naponta is), de egyrészt neki eszébe sem jutott, hogy erről a dologról én még nem tudok, másrészt már azt sérelmezem, ha engem nem megkérdez, hanem tájékoztat az exem, főleg, ha még nem is tájékoztat.

Mielőtt elvettem? Minálunk az van szokásban, hogy az egyik ember nem ugat bele a másik választásába. Egyébként, de, ég a pofám az akkor választásom miatt.

whale 2008.09.05. 19:53:59

Akkor mondom másképp. A Csjt-ben kukk szó nincs oviról. Egyébként is írott malaszt az egész. Elvileg van gyermekvédelmi Tv., ami_börtönnel_bünteti pl. a kapcsolattartás akadályozását. HAllottál te egy esetet is, amikor bárkit leültettek emiatt?! Panaszkodni egyébként is a gyámhatóságnál kell a közös megegyezéses válás utáni két éven túl. Jártál te már ilyen helyen? Nem csinálnak semmit.
Az az érzésem, hogy csak jár a szád de fogalmad sincs, hogy mi a helyzet ma itthon válás- és gyerekügyben.

csipiketörp · http://lakatnelkul.blogspot.com 2008.09.05. 21:12:29

Szerencsére még nem járt ilyen helyen és mi abban bízunk, hogy nem is lesz rá szükség. Ennyi optimizmus minimum kell egy ilyen helyzetben. Mert ha már mi sem bízunk abban, hogy a lehetőségekhez képest jól alakulhatnak a dolgok (apa-gyerek viszonyra vonatkoztatva), akkor veszett fejsze nyele az egész.

Azt meg minden valamirevaló magyar állampolgár tudja, hogy ha valaha is bárminemű hatóság segítségére szorul(na), akkor már úgyis mindegy.

Ha már hasonló helyzetben vagy, akkor néha nem tudnál valami konstruktív hozzászólást írni? Hogy pl. nálad hogy működik, mi nem működött, mit tettél és mit nem? Persze szíved joga olyan kommentet írni, amilyet csak akarsz, ippeg csak hasonló helyzetben lévők talán némi tapasztalatcserével előrébb juthatnának. Vagy nem.

leha 2008.09.05. 23:53:00

Még az is lehet, hogy fogalmam sincs ... de mindez irreleváns. Nem ez itt most a lényeg. Ami a lényeg, azt már az előbb leírtam. Ettől függetlenül én elhiszek sokmindent, meg olvasni is szeretek, de tényleg nem erről szól most a blog.

whale 2008.09.06. 11:03:22

"Ha már hasonló helyzetben vagy, akkor néha nem tudnál valami konstruktív hozzászólást írni? "

Szívesen írnék, de etekintetben itthon annyira destruktív a helyzet, hogy nehéz.:)) Egyébként már írtam, de parancsolj itt van még egyszer:))
Bár, ha ti konstruktív alatt csak a nektek tetsző és kedvező hozzászólásokra gondoltok, akkor nem tudok segíteni...:))


whale 2008.08.05. 06:29:54
"Van az úgy, hogy sok lenyelt kurvaanyád után azért egy-egy kiszalad..."

Pont azér' az egy-egyért csinálja, értsd meg. Ne csináld. Fókusz a gyereken, a többi le van szarva. Gondolsz amit akarsz, de a gyerek előtt_soha_ne kritizáld az anyját, mert többet árt, mint használ. Nem, egy fintorral sem... Ha már leveleztek, akkor szerintem te csak és kizárólag konstruktív, békülékeny, a gyerek dolgait előremozdító hangnemben írj. Ne feledd, ezek a levelek megmaradnak és ki tudja, talán egyszer kíváncsi lesz rájuk a gyerek...:)) És szerintem te sem szeretnéd, ha az jönne le neki, hogy a szülei faszfejek voltak, mert nem vele foglalkoztak valójában, hanem őt eszközként használva egymást basztatták.

"...de azért az, hogy a gyerek óvodai, iskolai létét befolyásoló dolgokba ne ugassak bele már egy kicsit erős lenne. szerintem."

Szerintem meg kb. annyi beleszólásod van ebbe is, mint az általad említett többi ügybe. Egyébként "hivatalosan" is, hacsak nem közös a szülői felügyelet, bár az is írott malaszt marad csak. A tény az, hogy az hat a gyerekre, aki többet van vele. Ezért mondom, hogy_minden_alkalmat ragadj meg, hogy a gyerekkel legyél és akkor terelgesd a helyes irányba. Ennél többet nem tehetsz szerintem.

"...ha egy kicsit is kényelmesebb, hogy én megyek a gyerekért oviba, akkor nem gördít elé akadályt."

Remek. Ezeket a lehetőségeket mindig ragadd meg és próbálj minél több ilyen alkalmat teremteni. Folyamatosan emlékeztesd, hogy te _bármikor_kész és hajlandó vagy a gyerekkel lenni. A többivel ne foglalkozz. Egyáltalán. Mert nincs értelme és mert többet árt a gyereknek, mint használ. Szerintem.


Persze akkor még nem ismertem a történet elejét.:) Így egy kicsit más a helyzet. Azt is írtam már, hogy a hűtlenséget_soha_nem bocsátják meg a nők, úgyhogy jó eséllyel szívni fox. Ha egy kicsit is ügyes, simán ellened tudja hangolni a gyereket, hogy mire az fölnő, szóba se akarjon állni veled. Ezért írtam amit írtam. Ragadj meg minden lehetőséget, hogy a gyerekkel legyél és ne anyuval kardozzál. Felesleges energiapazarlás.
süti beállítások módosítása