eLVáLT aPuKa

eLVáLT aPuKa

Van-e rosszabb a csonka családnál? Naná! Ha az egyik szülő a másik és a gyerek ellen dolgozik.

Friss topikok

  • whale: Történt valami azóta? (2015.01.27. 13:15) most találtam
  • whale: Akkor még sincs vége? Jutottál azóta valamire? Esetleg a gyerek már nálad van elhelyezve? (2014.08.21. 08:31) Gyámhivatal újra
  • whale: Várható volt. 10-ből 9-szer ez a vége. Sajnálom. (2013.11.06. 09:58) Teljes kudarc. Vége.
  • whale: Te mikor akarod befejezni az exed basztatását? Szánalmas, hogy ehhez eszközül a kölyködet használo... (2011.02.19. 19:16) Szülői értekezlet
  • O.: Érdekes kérdés: én a mai napig EL AKAROM HINNI, hogy létezik Mikulás és Jézuska is, aki az ajándék... (2008.12.10. 17:03) Télapó? Mikulás?

Linkblog

2007.09.15. 12:59 leha

Orthopedia

Írtam, hogy kellett vinni a kölket, hogy írjanak fel neki lúdtalp-betétet. Ez úgy zajlott, hogy én, mint küldönc, felkaptam elsőszülöttem az oviban, a hátára celluxozott beutalóval, meg TB-kártyával és a számomra előre megadott időpontban jelentkeztem a számomra előre megadott rendelőben.
Megvolt a vizsgálat, ahol a doktornő el is mondta, hogy szép lúdtalpa van a gyereknek (ezt is tőlem örökölte), úgyhogy hordani kell a betétet, de nem tud neki felírni, mert a TB évente egyet támogat és a legutóbbi felírás fél éve volt. Ezt én ugyebár nem tudtam, és nem érzem bajnak, hogy az anyja sem tudta. A baj az, hogy a gyerekorvos sem szólt. És a baj az, hogy ez a gyerekorvos sok egyéb hibája ellenére nem lett még otthagyva a picsába.

A fiam talán a szurinál is jobban gyűlöli a spatulát, amivel a torkát szokták megnézni. Sikítófrászt kap, ha meglátja az orvos kezében. Namost, mivel anyukám (akinél ahhoz képest, hogy messze van, elég sok időt tölt ... főleg, amikor beteg) vidéki, nyilvánvaló, hogy betegség fennforgása esetén nem a megszokott orvoshoz viszi a kölket, ha éppen ott van. Volt már a gyerek vidéki kisváros ügyeletén, vidéki nagyváros kórházának gyerekosztályán, bp-i ügyeletes kórházban, meg a saját orvosát helyettesítő dokinál is. Mindegyik (kivétel nélkül) hajlandó volt eltenni azt a kurva spatulát, amikor megigértük, hogy cserébe úgy, de úgy kinyújtja, kitátja, hogy csak na ... és kitátotta, és nem kellett spatula. Ezt csak a "saját" gyerekorvosa nem képes megtenni.

A párommal felvetettük exnek, hogy kapjon a gyerek oltást bárányhimlő ellen, a pénz felét kicsengetjük. Az oltást a gyerekorvosnak kell felírni, a gyógyszertárban kell kiváltani, aztán már bármilyen doki beadhatja. Anyukám felvállalta, hogy majd ő elviszi beoltatni, csak írassuk fel. Elmentem felíratni. A dokinő szabadságon, aki meg helyettesíti, az "ellenzi" az oltást ... és ... hát ... a doktornő is ellenzi - mondta az aszisztens, akit a folyosón elkaptam. He? Visszatért a projekt az anyjához, hogy beszéljen ő a doktornővel, ha visszajön, hiszen nem véletlenül választotta pont ezt a doktornőt. (A doktornő aszisztense egy barátnőjének az anyja) Elment, megbeszélte. A gyerek nem lesz beoltva. Kész. A doktornő szerint túl sok a mellékhatás.

A párom decemberben szüli meg a lányunkat. A fiam oviba jár ... és szerencsére heti néhányszor hozzánk is, de pont ezért jobban éreznénk magunkat, ha be lenne oltva.

Most akkor parasztvakítás a védőoltás, vagy nem? Éljen a homeopátia, vagy kuruzslás? Köpölyöztessek, vagy ráolvassak? Mi van akkor, ha a gyerek egészsége érdeképen megteendő lépésekről a két szülőnek más a véleménye?

1 komment

Címkék: orvos oltás


A bejegyzés trackback címe:

https://elvaltapuka.blog.hu/api/trackback/id/tr55166088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sp 2007.10.05. 18:37:44

új postot kolléga!
süti beállítások módosítása