eLVáLT aPuKa

eLVáLT aPuKa

Van-e rosszabb a csonka családnál? Naná! Ha az egyik szülő a másik és a gyerek ellen dolgozik.

Friss topikok

  • whale: Történt valami azóta? (2015.01.27. 13:15) most találtam
  • whale: Akkor még sincs vége? Jutottál azóta valamire? Esetleg a gyerek már nálad van elhelyezve? (2014.08.21. 08:31) Gyámhivatal újra
  • whale: Várható volt. 10-ből 9-szer ez a vége. Sajnálom. (2013.11.06. 09:58) Teljes kudarc. Vége.
  • whale: Te mikor akarod befejezni az exed basztatását? Szánalmas, hogy ehhez eszközül a kölyködet használo... (2011.02.19. 19:16) Szülői értekezlet
  • O.: Érdekes kérdés: én a mai napig EL AKAROM HINNI, hogy létezik Mikulás és Jézuska is, aki az ajándék... (2008.12.10. 17:03) Télapó? Mikulás?

Linkblog

2007.09.15. 12:46 leha

Ovónő

Volt ugye az a rész, hogy gyalázkodó hangvételű sms-t kaptam a volt nejtől, miszerint az ovónők aszonták, hogy talaj paraszt vagyok a gyerekkel. Másnap soványmalac-vágtában betrappoltam az oviba - előtte persze telefonon időpontott egyeztettem.
Előző este óta kicsit stresszes voltam, mert ugyan az emberi butaság határtalanságát elméletben én tudom, de találkozni vele - főleg, ha gonoszsággal jár kézenfogva - mindig megrázó.
Szóval bementem. Ovónéninek megmutattam az sms-t és elmondtam, hogy a gyerek anyjával nem felhőtlen a kapcsolatunk és az ebből fakadó információtorzulások (dezinformáció) kivédése érdekében szeretnék én is az első vonalban lenni, ha a gyerekről valami tájékoztatást adnak a szülőnek.
Az ovónéni először is elcsodálkozott, mert nem tudta, hogy el vagyunk válva. (Én magam úgy gondolom, ez fontos információ lenne). Aztán csodálkozott azon, hogy az sms-t nem érti, mert a röpke 2 hét alatt én háromszor mentem a fiamért és ebből mind a háromszor találkoztam vele (egyszer a váltótársa is ott volt) és ő maga nem gondolja ezt rólam, más meg milyen alapon nyilatkozna a témában ... de ha mégis, semmiképpen nem ilyen stílusban.
Aztán beszéltünk pár mondatot Balambérról*. Szép, okos, kedves, meg ilyesmi (azt hiszem, az anyjától csak ingatlan örököl : )). Ez tehát OK.
És ha nem tévedek nagyot, ebből nem veszteség nélkül, hanem jókora nyereséggel jöttem ki. Azt hiszem sikerült olyan hangot megütnöm (és az sms megmutatásával olyan helyzetet teremtenem), amivel kicsit több szimpátia pontot szereztem a nevelőknél, mint a gyerek anyja. Ki tudja, mire lehet az még jó?!

*Még nem döntöttem el, hogy maradok-e inkognitóban, vagy sem. Addig maradnak a fantázianevek.

16 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://elvaltapuka.blog.hu/api/trackback/id/tr73166066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kbs 2007.09.15. 17:43:48

Ez nem verseny, Ember!

jesszumpepi (törölt) 2007.09.15. 18:22:10

Az óvónő a gyerek érdekeit óvta.

oooyee 2007.09.15. 18:25:20

ez a soványmalac-vágta szerintem rímel a talaj parasztságra. no offence.

szio 2007.09.15. 18:31:45

Az a baj, hogy sajna' néha egy ("véletlenül") félreértett félmondat is kivágja a biztosítékot...
Persze, a tények teljeskörű ismerete nélkül nehéz megállapítani, h pontosan mi-hogy történt, de úgysem fehér vagy fekete semmi. Biztos van vmi 'jópofi' óvónő.

tuli1 2007.09.15. 20:14:17

Elolvasva az előző két bejegyzést is az a javaslatom, hogy ne írj blogot (ha csak nem akarsz két év múlva az elvált apák szövetségének szóvivője lenni), hanem menj el sportolni. Megnyugszol, és letojod az óvónőt és az exed is.

eternity · http://eternity.blogter.hu 2007.09.15. 21:11:17

Későn fox rájönni, h mekkora hibát követtél el.
A hadszínteret kiterjeszteni az óvodára, nos, nem bölcs lépés.
Igen, most azt mondod, nem te kezdted.
De a folytatást te választottad.

OMG 2007.09.15. 21:57:09

Apám, te tényleg TAJ paraszt vagy. Azzal a nővel együtt éltél, hűséget fogadtál neki, sőt még gyereket is csináltál neki.
Értem a szerelem elmúlik, van ez így. Azért az írásodból kiderül ha elváltatok az nem (csak) az asszony miatt volt.
Szegény gyerkőc..

leha 2007.09.15. 22:24:34

kbs: de. ez sajnos verseny lett, mert valaki azt csinált belőle. csak még azt nem tudom, ki nyerhet rajta, mert veszíteni sokan veszíthetünk : (

jesszumpepi: nem. az ovónő senki érdekét nem óvta, mert nem hangzott el az inkriminált mondat. azt csak az ex szülte az én bosszantásomra.

... válaszolgatok itt a kommentekre, a párom meg közben azt mondta, hogy hülyeség ez a blog írás, mert még akár ezt is ellenem fordíthatja az ex. ezen most elgondolkodtam, mert szokott okosakat mondani ... mármint a párom

fallajt 2007.09.15. 23:17:10

Fogadjunk mentős vagy!

jesszumpepi (törölt) 2007.09.16. 06:27:28

Arra próbáltam felhívni a figyelmet,hogy az óvónőt azért írjuk hosszú ó-val,mert az óv a szótő.

grigorij 2007.09.16. 08:03:21

leha: Nem kell az ilyen dolgokhoz a gonosz ex! Az "oktatásügyben" dolgozók zsigerből tételezik fel az elvált apukákról mindezt!
Amikor a fiam suliba ment, természetesen voltak beilleszkedési problámái! Az extől hallottam vissza, hogy a tanárok egyértelműen azon az állásponton vannak, hogy MIATTAM történik, azaz én nem foglalkozom a kölyökkel!
Nekem szerencsém volt, és az ex beszélt velük, és már évek óta nincs gond!

szümi 2007.09.16. 08:14:21

Balambér Apukája ( és egy kicsit Jesszumpepi)
\"el vagyunk válva\" - ettől szebb csak az \" elválódtunk\", vagy a cirkalmasabb \"elválásság esett meg velünk\" kifejezés lenne szebb....Szóval, Balalmbérapu, van még dolgod, de a kis örömök is örömök, meg kell becsülni....

Kritikus 2007.09.16. 08:24:30

Sajnos nem volt jó megoldás, mármint a gyerek szempontjából. Ezt azért irom mert az óvonő nem feltétlen kell igazat mondjon, fölleg ha magát hozná kellemetlen helyzetbe. Ha nem mondott ilyet akkor bosszús lesz és ezt a gyerekhez való hozzá állásán fog változtatni. Ha mégis mondott ilyet h.lye lesz megmondani, majd az anyukának, mesél és mégjobban kicifrázza a mondatot ezek után, de ez is a gyereken fog lecsapódni. A szülők már felnöttek azt csinálnak amit akarnak, de a gyereket ezzel a lépéssel megbélyegezték. Ha valami jót csinál akkor azt dicsérik akihez az óvonő szíve huz, ha valami rosszat akkor " olyan vagy mint az a ........" akit éppen nem szeretnek a szülők közűl. A gyermek érzései megcsorbúlnak, és innen kezdődik a sok probléma: tulságosan bezárkózik, vagy túl vad lesz, identitás zavar lép fel, vagy erős gyűlölet. Nem akarom eggyik szülőt sem megbántani, de jól kibabráltak a gyerekkel, és ez csak egyre rosszabb lesz. A gyerek valaminek a gyümölcse volt, és a gyümölcsöt sem azért vesszük hogy elrohasszuk. Ez alatt azt értem, a szülők az egymás iránti gyülőletük fegyveréül ne az ártatlan gyereket használják fel. Sajnálom az a szegény gyereket. Nem akarok senkit sem megbántani de sajnálom azokat a hozzászólokat is akik a mondataikkal nem a gyerek védelmére keltek, hanem csak a szülökkel és az óvonővel foglalkoztak. Valószínű vagy nincs gyerekük vagy valami hasonló szituban volt részük és nem tudták megfelelően kezelni.

sp 2007.09.16. 20:44:38

Na itt a sok okos fikázó, aki eddig csak répázott a monitor előtt.
Előbb ismerkedj, élj együtt az imádottal, majd szülessen meg a gyereked (term. egészségesen), majd válj el. Akkor lehet jártatni a pizzazabáló arcotokat.

leha 2007.09.18. 13:52:47

jesszum: aham ... erre gondoltom, de nem lévén birtokomban hejesírási szabájzat, nem voltam bisztos bene, hogy nem módosult-e esetleg az elytés szerinti írásra. mindegy, nem volt célom a hejesírásról polemizálni
szümi: elválás megtörténtének folyamatba helyezését kezdeményzetük korábban, melyet a hivatott hatalmi ág felhatalmazott képviselője jóváhagyólag tudomásul vett, ezzel, mintegy befejezetté téve összeházasodásunk által megkezdett hivatalos együttélési folyamatunkat. dióhéjban

Kritikus: aham. erre nem gondoltam. mondták már, hogy naív vagyok. ez viszont érv amellett, hogy írjam ezt a vackot továbbra is, mert több szem, több csipa ... vagy mi
süti beállítások módosítása