eLVáLT aPuKa

eLVáLT aPuKa

Van-e rosszabb a csonka családnál? Naná! Ha az egyik szülő a másik és a gyerek ellen dolgozik.

Friss topikok

  • whale: Történt valami azóta? (2015.01.27. 13:15) most találtam
  • whale: Akkor még sincs vége? Jutottál azóta valamire? Esetleg a gyerek már nálad van elhelyezve? (2014.08.21. 08:31) Gyámhivatal újra
  • whale: Várható volt. 10-ből 9-szer ez a vége. Sajnálom. (2013.11.06. 09:58) Teljes kudarc. Vége.
  • whale: Te mikor akarod befejezni az exed basztatását? Szánalmas, hogy ehhez eszközül a kölyködet használo... (2011.02.19. 19:16) Szülői értekezlet
  • O.: Érdekes kérdés: én a mai napig EL AKAROM HINNI, hogy létezik Mikulás és Jézuska is, aki az ajándék... (2008.12.10. 17:03) Télapó? Mikulás?

Linkblog

2007.10.10. 08:04 leha

Az egyszemű népbutító

Amikor én voltam porbafingó, hétfőn nem volt adás a TV-ben. Lehetett fogni három adót: MTV 1, MTV 2, meg a cseszlovák kettest (amin volt pl biciklifoci). Volt mindehhez egy GoldStar (videoton) tévénk, ami úgy volt távirányítós, hogy "kisfiam, adjá' má rá egy kis hangot!". Ez a tévé tudott négy programhelyet, de hát kihasználva nem volt ugyebár. Nagyanyáméknál régebbi volt a tévé (valami orion, a kékest bekacsolva nem láttam, csak a hátsó szobában a csipketerítő alatt). Nem működött a csatornaváltó gombja, úgyhogy ott csak az MTV 1 ment.

Volt esti mese, ami fél nyolckor legkésőbb végetért és utána (8-10 éves koromig) szigorúan aludni kellett menni. Az esti mese ugyebár az örökérvényű cseszlovák (Bob és Bobek, Cirbolya és Borbolya, Bigacsiga és Batka manó, stb), vagy magyar (Pom-Pom, Varjúdombi mesék, Futrinka utca), esetleg lengyel, vagy román (Fülesmackó, Cirmi és Csurmi) animációs termésből, nagy ritkán kapitalista (Jamie és a csodalámpa) termésből válogatott.

Hétvégén képbe került még a Szombat esti filmkoktél, amiben volt két Menő Manó és igazi, hamisítatlan burzsoá Muppet Show.

Aztán nem lehet megfeledkezni a Szünidei Matiné csodálatos intázményéről sem, amiben pl Füles Mackó világkörüli útra indult sok részen keresztül, vagy ott volt pl az atlantiszi ember, meg egy csomó kiváló magyar ifjúsági film (Utánam srácok, Vakáció a halott utcában, Szeleburdi család, stb) is.

Nem emléxem, mikor, hány éves koromban néztem először tévét, de azt tudom, hogy iskolában 4-5-6. osztályban sem láttunk mindig, minden filmet, ami este 8-kor elkezdődött (érted, nyolckor! reklám nélkül. nem 21:20-kor, plusz 40 perc reklámblokk).

Hogy állunk most? Mit csinálnak a mi gyerekeink ebben a témában? Mit enged meg nekik az apjuk, anyjuk?

És hogy áll mindezzel az én fiam konkrétan, így négy évesen?

Jó az, ha az én gyerekem 2,5 éves korában el tud mesélni részleteket a pókemberből? Nem a rajzfilmből, hanem a halivúdi szjuperprodukciós (asszem) Tobimeggájveresből?

Jó az, ha 2-3 évesen egészestés meséket néz? (Toy Story 1-2, Hihetetlen család, Verdák, Vadgalamb, stb)

Jó az, ha 3 évesen már túl van a Gyűrűk Urán? ("Balrogos mese")

Nem tudom, mennyire merjek következetesen kemény lenni a témában? Beszereztem a szerintem korosztályának való mesékből néhány DVD-t (Lolka és Bolka, Frakk, Kisvakond, stb), de nekem már azzal is bajom van, amikor 4-5 mesét néz ,vagy akar megnézni egymás után. Valamint nem támogatjuk a párommal a háttértévézést sem; ha nem nézi a mesét, hanem párnából rakétát épít, akkor semmi baj, de a tévé kikapcs ...

Más kérdés:

Tud valaki Wallace és Gromit mesékhez beszerzési forrást?

2 komment

Címkék: mese tévé


A bejegyzés trackback címe:

https://elvaltapuka.blog.hu/api/trackback/id/tr65191966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sp 2007.10.11. 22:43:48

Szia!
Sőt, volt a nyolcvanas évek (nagyon az elején) hétfőn adásszünet!:) Most már az ORTT csinálja ezt, max 10 percig, kb 2 évente, este 8 órai szexnél.. Hol vannak már az igazi esti mesék és a szombat délelőtti béna orosz kis mesék! Imádtam őket:)

Amúgy meg:
youtube.com/results?search_query=Wallace+and+Gromit&search=Search
www.mininova.org/search/?search=Wallace+and+Gromit
(torrent)
Feliratot az utóbbihoz a felirat.hu-n találhatsz nagy valószínűséggel.

Bali 2007.10.18. 00:38:29

Talán ha többeket érdekelne akkor lehetne Vízipók is újra. Nem 3D, nem szélhámoskodás, igazi rajzfilm. Erőszak-, szenvedés-, mangázásmentesen. Szólna - mint eddig is - a kíváncsiságról, az együttműködésről, a toleranciáról.
süti beállítások módosítása