eLVáLT aPuKa

eLVáLT aPuKa

Van-e rosszabb a csonka családnál? Naná! Ha az egyik szülő a másik és a gyerek ellen dolgozik.

Friss topikok

  • whale: Történt valami azóta? (2015.01.27. 13:15) most találtam
  • whale: Akkor még sincs vége? Jutottál azóta valamire? Esetleg a gyerek már nálad van elhelyezve? (2014.08.21. 08:31) Gyámhivatal újra
  • whale: Várható volt. 10-ből 9-szer ez a vége. Sajnálom. (2013.11.06. 09:58) Teljes kudarc. Vége.
  • whale: Te mikor akarod befejezni az exed basztatását? Szánalmas, hogy ehhez eszközül a kölyködet használo... (2011.02.19. 19:16) Szülői értekezlet
  • O.: Érdekes kérdés: én a mai napig EL AKAROM HINNI, hogy létezik Mikulás és Jézuska is, aki az ajándék... (2008.12.10. 17:03) Télapó? Mikulás?

Linkblog

2008.01.10. 23:54 leha

Tegnap ...

..., több, mint egy hetes kihagyás után, újra mentem a gyerekért oviba. Na, a tegnap, az nem volt fasza. Estére kicsit feszült lettem.
Egyszer régen mondott olyat a srác, hogy "anya azt mondta, hogy azért nincs vagy nem volt?) pénzünk, mert te elvitted. Miért csináltál ilyet?". Hát ott, akkor pillanatok alatt felszívtam az iszapot. Nem kevéssé volt mondjuk az is értékelhető körülmény, hogy mindezt a buszon, fennhangon ...
És most, tegnap: "Anya azt mondta, hogy minden szarra elszórod a pénzt, ezért nem segítesz nekünk.", illetve: "Anya azt mondja, hogy soha nem veszel nekem semmit".
A pénzes dologra külön postban fogok kitérni, de lehet, hogy az több részes lesz.
Nem veszek semmit ... hát, annyit biztosan nem, mint az anyja. Ez tény. És nem sóherságból. Nem gondolom, hogy az egészséges személyiségfejlődéshez hozzátartozik, hogy amire a gyerek rátátja a száját, azt megvesszük.
Két dolgot emlegettem fel neki: egyrészt azt, hogy a nagyanyjánál az egész szobát beterítő favonat készletet - 3-4 darab kivételével - nekem köszönheti*, másrészt a karácsonyra kapott doboz legóval annyit nem volt képes csinálni, hogy játék után elpakolja. Pedig általában el szoktunk tudni pakolni kettesben, de ott, akkor megmakacsolta magát.
Persze felsorolhattam volna tételesen a dolgokat, de nem is érzem fontosnak, hogy megvásárolt játékokban mérjem a szeretetem, meg leginkább az jutott eszembe, hogy ha mégannyira igaza is lenne annak a HP-nak, akkor is, mi köze hozzá?

* Amikor megszületett, elkezdtem apránként venni a darabkákat. Ha egyszerre kellett volna megvenni, még a tescoban is kifizettem volna érte 30-40 papírt

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://elvaltapuka.blog.hu/api/trackback/id/tr100292936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

simonmondja... 2008.01.18. 21:52:42

Ne magyarázkodj. Amelyik apa sorolja az ajándékait, az kicsinyes pöcs lesz nagyon gyorsan.
A buszos dologra meg menj át atyai dörgedelem üzemmódba, és közöld, hogy nagyon neveletlennek tartod, hogy azt sem tudja, nem beszél az ember pénzről, és családról a buszon. De ne kapd fel a vizet, mert azt élvezni fogja. Inkább, ha mégis megismétli, csalódjál benne (azt gondoltad, ő már nagyfiú, vagy nem felejti el, stb.)
A gyerekek egyébként akkor hagyják el leghamarabb a követelőzést, ha látnak egy náluk is elviselhetetlenebb gyereket, és arra lehet emlékeztetni őket - az a nyálas Robika, hogy nyávogott a fagyiért, emlékszel?
süti beállítások módosítása