eLVáLT aPuKa

eLVáLT aPuKa

Van-e rosszabb a csonka családnál? Naná! Ha az egyik szülő a másik és a gyerek ellen dolgozik.

Friss topikok

  • whale: Történt valami azóta? (2015.01.27. 13:15) most találtam
  • whale: Akkor még sincs vége? Jutottál azóta valamire? Esetleg a gyerek már nálad van elhelyezve? (2014.08.21. 08:31) Gyámhivatal újra
  • whale: Várható volt. 10-ből 9-szer ez a vége. Sajnálom. (2013.11.06. 09:58) Teljes kudarc. Vége.
  • whale: Te mikor akarod befejezni az exed basztatását? Szánalmas, hogy ehhez eszközül a kölyködet használo... (2011.02.19. 19:16) Szülői értekezlet
  • O.: Érdekes kérdés: én a mai napig EL AKAROM HINNI, hogy létezik Mikulás és Jézuska is, aki az ajándék... (2008.12.10. 17:03) Télapó? Mikulás?

Linkblog

2007.12.15. 00:26 leha

Stresszel a tesó

"egy ideje megint bepisil éjszaka. a doki szerint nem fizikai problémája van"

Mondotta vala elsőszülöttem anyja, s meg is világította azonmód: a testvér érkezése stresszeli. Hát rövidszőrű vadászkutya legyek, ha értem ezt a nőt!

- számomra egyértelmű, hogy ő futattja ezeket a "a fiam vetetett macikát a tesónak", "a fiam elővetette a régi, ágyrácsra tapasztható plüssjátékot, hogy a tesónak adja" projekteket. Nem azért, mert a gyerek nem jó fej, hanem mert egy 4,5 évesnek még bőven nem jut eszébe az, hogy ajándékot nem csak kapni lehet, hanem adni is.
- mindegy, hogy az anyja kezdeményezi ezeket a dolgokat, mert a srác nagyon vevő a tesóra. Amikor először jött azután, hogy hazahoztuk a kórházból, cipőlevétel után egyből a tesót akarta látni. Aztán az este folyamán látni lehetett, hogy nagyon érdekli. Nem tudom, hova foglya elhelyezni a dolgot, mert szerintem azt hitte, hogy azért valamit majd csak lehet vele kezdeni, de hát egy egy hetes baba még nem partner. Mindegy, a lelkesedés igazi volt.
- mondott a párom olyat régebben, hogy talán az új baba javít a dolgon, lévén, eddig monopóliuma volt: csak tőle volt gyerekem, ezért érezte, tudta, hogy dróton rángathat. Most talán észbe kap és könnyebben jutunk kompromisszumokra. Persze, lehet, hogy ez már az észbe kapás után van ... végül is nem direktbe fikázott, hanem ilyen szépen, konspiratívan ... pár éve talán észre sem vettem volna (legendásan hülye vagyok a virágnyelvhez, meg a sorok közt olvasáshoz és a mögöttes tartalomhoz)

Dehát azt is mondhatnám, én vagyok az a mélytengeri porcoshal, akit semmi nem érdekel (szarok rája), merthogy mindkét gyerekem egészséges és szép (a nagyobbik tutira okos is és remélem, a kisebb is az lesz), a párommal szeretjük egymást és a kölyköket és innen most úgy tűnik, hogy volt nejem ellenére is sikerülni fog jól csinálni ... mindkét vakarccsal.

3 komment

Címkék: hugi stresszel


A bejegyzés trackback címe:

https://elvaltapuka.blog.hu/api/trackback/id/tr40264486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy szintén elvált apuka 2007.12.16. 14:03:45

\"Hát rövidszőrű vadászkutya legyek, ha értem ezt a nőt!\"

Csak egy tipp: még mindig szeret téged az a nő és nem tudta feldolgozni, hogy elmentél + az új kisgyermeked (akihez gratulálok) is egy újabb trauma neki.

leha 2007.12.16. 15:58:02

Aham. Ez nekem is megfordult a fejemben. De ezzel a magyarázattal sem kerültem közelebb a megfejtéshez, mert ez egyrészt újabb, múltba mutató kérdéseket vet fel (amikre biztosan lesz még poszt), másrészt azt feltételezi, hogy nem egy innercia-rendszerben mozgunk: akit szeretek, azzal nem bánok így, akármit is tegyen velem.

egy szintén elvált apuka 2007.12.18. 19:18:02

Szeret is, gyűlöl is. Rokon érzelmek ezek - legalábbis én így érzem.
süti beállítások módosítása